VESTI

DEUS U 2016. DOBIJA NOVI SOFTWARE I DODATNU OPREMU (04-11-2015)

Kompanija XP-a nastavlja da bude predvodnik kada je reč o inovacijama na polju detekcije metala. Za prvu polovinu 2016. spremaju niz novosti za svoju Deus platformu.

Verzija softvera 4.0 će doneti nova podešavanja u meniju kao i mogućnost povezivanja Deus-a sa pametnim telefonima. 

U pripremi je i nova sonda promera 24 x 12 cm koja će raditi na potpuno drugim frekvencijama: 10, 20 , 30 i 40 kHz i biće namenjena prvenstveno traženju samorodnog zlata.

Dugo očekivani Two-box dodatak za traženje dubokih predmeta i ostava će takođe biti predstavljen u prvoj polovini 2016.

Prvi put u istoriji, XP će lansirati pinpointer koji će imati, kao što se to od njih i očekuje, vrhunske performanse, kao i mogućnost bežičnog povezivanja sa Deus slušalicama. Podešavanja će se vršiti pomoću Deus kontrolera ili pametnog telefona, baterija će biti punjiva litijum-jonska, a pinpointer će biti i potpuno vodootporan.

_______________________________________________________________________________________________________________________

 DEUS PONOVO LOCIRAO BLAGO! (02-03-2015)

Britanski tragač-hobista Paul Coleman je koristeći XP Deus pronašao vrednu ostavu u kojoj je bilo 5250 komada saksonskih novčića. Kovanice su u izuzetno dobrom stanju, a pretpostavlja se da uopšte nisu bile u prometu. Pronalazak je jedan od najvrednijih od kada je Velika Britanija donela Zakon o blagu "The Treasure Act" kojim se regulišu prava pronalazača vrednih istorijskih predmeta. 

GALERIJA SLIKA: http://www.mirror.co.uk/news/real-life-stories/i-just-coined-1m-skint-49...

Paul Coleman je u intervjuu za britanske dnevne novine napomenuo da je u poslednjem trenutku odlučio da krene na teren udaljen nešto manje od 200km od njegove kuće jer mu je trošak za benzin od 45 funti bio preveliki izdatak. Na kraju se sve isplatilo - prema prvim procenama vrednost ostave je oko 1.3 miliona funti (1,7 miliona eura)

Intervju sa pronalazačem ostave Paul Coleman-om za XP-ov Youtube kanal možete pogledati ovde: https://youtu.be/e_0opmon4gk